Ευγνωμοσύνη

Mεσολόγγι 6 Απριλίου 2022

Προς την κ. Βαδαλούκα Αθηνά και τους/τις συνεργάτες της στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου Νοσοκομείου

Αγαπητή κ. Βαδαλούκα,
Μόλις πρόσφατα (5/4/2022), πληροφορήθηκα ότι εσείς και η ομάδα σας εργάζεστε κάθε Τρίτη εθελοντικά στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου Νοσοκομείου και έμεινα έκπληκτη, γιατί δεν είναι και κάτι συνηθισμένο. Επιτελείτε ένα τόσο σοβαρό, ανακουφιστικό και θεάρεστο έργο μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα, ώστε εμείς οι ασθενείς σας να είμαστε λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι άνθρωποι να μιλάμε άκριτα, αρνητικά και πολλές φορές αφοριστικά για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας.
Μας είναι εύκολο να “ποστάρουμε” ή να βγαίνουμε στις οθόνες της τηλεόρασης, παρακινημένοι ίσως από “επιτήδειους” δημοσιογραφίσκους, καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα στην Υγεία. Μας είναι δύσκολο όμως να παρουσιάζουμε τον/την επιστήμονα, τον/την εθελοντή γιατρό, ο/η οποίος/α χωρίς διαφήμιση, χωρίς “ποστάρισμα”, σκύβει στον ανθρώπινο πόνο και δεν θέλει ούτε έχει ανάγκη τα likes γιατί αυτά τα παίρνει απλόχερα από το βλέμμα και το χαμόγελο του κάθε ανακουφισμένου από τον πόνο ασθενή.

Κ. Βαδαλούκα,
Λίγοι οι εθελοντές – Καλοί Σαμαρείτες στις μέρες μας και μάλιστα κάνοντας το έργο τους ακέραια, αβίαστα και με χαμόγελο. Η ζεστή φωνή σας, οι απαντήσεις στα μηνύματα, το ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας μου, με παρότρυναν να κάνω ως άνθρωπος το ελαχιστότατο που μπορούσα αυτή τη στιγμή, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς και στην ομάδα σας.

Το Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου λοιπόν, αποτελεί μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας για την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Σ. κ. Φ.
Φιλόλογος