Συγχαρητήρια Ψυχολόγου

Με ιδιαίτερη χαρά σας αποστέλλω αυτό το e-mail αναφορικά με τα πεπραγμένα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Θα ήθελα να σταθώ σε τρία σημεία. Καταρχάς στην πλήρη και σφαιρική κάλυψη όλων των πτυχών της παρηγορικής φροντίδας. Είχατε πολύ ενδιαφέρουσες, δομημένες και επί της ουσίας παρουσιάσεις- παρεμβάσεις τόσο στο καθαρά ιατρικό και νοσηλευτικό κομμάτι όσο και στο θεσμικό/νομικό/ ηθικό αλλά και στο ψυχοκοινωνικό.

Επιπρόσθετα, το κομμάτι των παρουσιάσεων που είχε καθαρά ιατρικό χαρακτήρα ήταν τόσο ζωντανά και κατανοητά ανεπτυγμένο που παρότι την δύσκολη και στρυφνή καμιά φορά θεματολογία (πχ κατακλίσεις, φαρμακευτική αντιμετώπιση πόνου κλπ) έγινε απολύτως κατανοητό και χωρίς να κουράσει καμία στιγμή τον ακροατή ειδικά όταν αυτός προέρχεται από τον μη- ιατρικό χώρο και δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με την ιατρική ορολογία όπως εγώ.

Τέλος, έχοντας κάνει την μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση σε ξενώνα παρηγορικής φροντίδας στη Γαλλία και έχοντας συμμετάσχει και εκεί σε αρκετά ακαδημαϊκά και επιστημονικά συνέδρια και τραπέζια είδα με μεγάλη μου χαρά ότι το εκπαιδευτικό σας σεμινάριο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα επιστημονικού λόγου και θεματολογίας από αντίστοιχα του εξωτερικού.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για τις γνώσεις που μας δώσατε εκείνο το διήμερο. Μέσα από τις ομιλίες σας αφήσατε να φανεί πίσω από την ιατρική σας ιδιότητα πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη- προσωπική σας πτυχή και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί μας μεταδώσατε την θέρμη σας για την παρηγορική φροντίδα και το γεγονός ότι για εσάς δεν πρόκειται απλά για ένα επάγγελμα. Καλή συνέχεια στο έργο σας και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση ή συνεργασία.

 

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Φώτιος Βασιλόπουλος

Κλινικός Ψυχολόγος.