Μήνυμα της Προέδρου της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. Αθηνάς Βαδαλούκα για τον θάνατο του Dr. Derek Doyle

Πέθανε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Dr Derek Doyle λαμβάνοντας Παρηγορική Φροντίδα”, μας ενημέρωσε μέσω twitter o Eduardo Bruera.
Ο Dr Doyle αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση της Παρηγορικής Φροντίδας. Είχα την τύχη να τον συναντήσω πολλές φορές και να διαπιστώσω το κύρος και την αυτοπεποίθηση με την οποία τροφοδότησε τον αγώνα για την διάδοση της παρηγορικής.Μεταξύ άλλων, έγραψε το πρώτο εγχειρίδιο και εξέδωσε το πρώτο επιστημονικό περιοδικό στον τομέα της Παρηγορικής Φροντίδας. Ίδρυσε στο Εδιμβουργο τον πρώτο Ξενώνα, το St.Columbα Hospice και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου για την Παρηγορική Φροντίδα (IAHPC).
Η Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας – ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α,  είναι η πρώτη και για αρκετά χρόνια η μοναδική Ελληνική Εταιρία μέλος του IAHPC. Πριν λίγους μήνες εξασφαλίσαμε  τα δικαιώματα μετάφρασης των Κατευθυντηρίων Οδηγιών για την Παρηγορική Φροντίδα του Dr.Derek Doyle. Με συγκίνηση και  υπερηφάνεια θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας την επίσημη μετάφρασή τους. Είμαστε βέβαιοι πως οι Κατευθυντήριες Οδηγίες του Dr. Doyle θα προάγουν τη γνώση στον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Λυπούμαστε για την απώλεια του σημαντικού αυτού ανθρώπου κι επιστήμονα και δεσμευόμαστε ότι θα  συνεχίσουμε το πολύτιμο έργο του ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή παρηγορικής φροντίδας για όλους και στη χώρα μας.
Αθηνά Βαδαλούκα
Πρόεδρος ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α