Δωρεάν Βιωματική Ομάδα Ψυχοδράματος

για συγγενείς και φροντιστές ασθενών με χρόνιο πόνο

Απρίλιος 2019 – Ιούνιος 2019

Στο πλαίσιο των δράσεων δωρεάν παροχής υπηρεσιών, η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. ανακοινώνει τη δημιουργία Βιωματικής Ομάδας Ψυχοδράματος για το ερχόμενο χρονικό διάστημα (Απρίλιος 2019 – Ιούνιος 2019). Η ομάδα θα συνέρχεται κάθε Τετάρτη 6:00 9:00 μ.μ. στον χώρο της ΠΑΡΗ.ΣY.Α., στην οδό Κων/νου Σμολένσκη 5, στη Νεάπολη, Αθήνα.

Στην ομάδα θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν συγγενείς και φροντιστές ασθενών που πάσχουν από χρόνιο πόνο. Αντικείμενο της δράσης είναι η ψυχολογική υποστήριξη, μέσω της ψυχοδραματικής μεθόδου, των ατόμων που φροντίζουν, υποστηρίζουν και συνοδεύουν τους ασθενείς.

Μεταξύ άλλων, στόχοι της Ομάδας Ψυχοδράματος είναι οι συμμετέχοντες:

  • Να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τα θέματα που τους απασχολούν, να μιλήσουν γι’ αυτά, να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.
  • Να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα που έχουν παρόμοια προβλήματα, να επικοινωνήσουν μαζί τους, να συνδεθούν, να μοιραστούν τις δυσκολίες και τις εμπειρίες τους.
  • Να αποφορτιστούν, να αναπτύξουν νέους ρόλους πέραν απ’ αυτόν του «φροντιστή».
  • Να αναπτύξουν τον αυθορμητισμό, την δημιουργικότητά και την φαντασία τους.

Συντονίστρια: Μαρία Μπρανίδου, Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Γραφείο επικοινωνίας ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α

τηλ:  210 6457878

Email:  info@grpalliative.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ

Η Μαρία Μπρανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νέα Ορεστιάδα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris V – René Descartes, απ’ όπου απέκτησε το 2000 το Δίπλωμα Ψυχολογίας (Maîtrise de Psychologie) . Στη συνέχεια σπούδασε Θέατρο στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ως ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Έχει εργαστεί επίσης ως εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων κι έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Από το 2012 έως το 2016 εκπαιδεύτηκε πάνω στο Ψυχόδραμα στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ). Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και συντονίζει εργαστήρια ψυχοδράματος είτε ιδιωτικά είτε σε συνεργασία με οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, έχει συνεργαστεί με τους εξής οργανισμούς: Κέντρο Νέων Pedro Arrupe (ομάδα δημιουργικής έκφρασης παιδιών και εφήβων από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες), Έμφασις (ομάδα υποστήριξης εθελοντών), Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα (ομάδα υποστήριξης ατόμων με ρευματοειδή νοσήματα). Danish Refugee Council (ομάδα υποστήριξης προσφύγων).