Ημέρα Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2019 – Η φροντίδα μου δικαίωμά μου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

Η φροντίδα μου δικαίωμά μου!

Για άλλη μια χρονιά Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας από ολόκληρη τη χώρα συντονίζονται με πρωτοβουλία της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και διοργανώνουν την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας 2019. Οι θεραπευτικές ομάδες των ιατρείων θα περιμένουν τους ασθενείς από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για να τους ενημερώσουν, να τους διαγνώσουν και να τους στηρίξουν.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η γνωστοποίηση και η ανάδειξη των εθελοντικών αυτών δομών των ελληνικών νοσοκομείων τα οποία, παρόλο που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στους οργανισμούς των νοσοκομείων, συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά την επιστημονική τους υποστήριξη στους ασθενείς που υποφέρουν από καλοήθη ή κακοήθη πόνο κι αυτούς που χρειάζονται παρηγορική φροντίδα. Ο ρόλος των Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας είναι να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο τη ζωή των ασθενών που υποφέρουν και στις οικογένειές τους.

Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. στο πλαίσιο του αγώνα επιστημονικής κοινότητας και ασθενών διεκδικεί την πλήρη ενσωμάτωση της Παρηγορικής Φροντίδας στο σύστημα υγείας της χώρας μας.
Ενημερωθείτε για την ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. εδώ: https://grpalliative.gr
Η Διακήρυξη της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. για την Παρηγορική Φροντίδα εδώ: https://grpalliative.gr/diakiryxi-parisia-2018/