Επίσκεψη της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. στις εγκαταστάσεις της Τikun Europe

Αθήνα, Ιούλιος 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. αποδέχθηκε την πρόταση της φαρμακευτικής εταιρείας Tikun Europe, για ξενάγηση κι ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της. Η Αντιπρόεδρος της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κα. Ιωάννα Σιαφάκα και η Ταμίας Διευθύντρια/ Συντονίστρια Αναισθησιολόγος κα. Μαρία Κοκολάκη, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 το εργοστάσιο καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τον CEO κ. Νίκο Μπέη και άλλα στελέχη της Tikun Europe, για τις προδιαγραφές των σκευασμάτων που αναμένεται να είναι διαθέσιμα τους πρώτους μήνες του 2023.

Οι πύλες της εντυπωσιακής βιομηχανικής μονάδας “υψίστης ασφαλείας” άνοιξαν για πρώτη φορά σε επιστημονικό φορέα και η ξενάγηση περιελάμβανε τόσο τις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων όπου θα γίνεται η καλλιέργεια δοκιμασμένων μοσχευμάτων του φυτού υπό απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες όσο και τους χώρους της βιομηχανικής επεξεργασίας των ανθών, όπου θα ακολουθείται μια παραγωγική διαδικασία η οποία, όπως βεβαιώνουν τα στελέχη της εταιρείας, θα ακολουθεί με συνέπεια τις αρχές της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practices), όπως αυτές ορίζονται από έγκριτους φορείς. Όπως δήλωσε η κα. Σιαφάκα, “το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εξειδικευμένη τεχνογνωσία συνδυάζεται με εκτεταμένη κλινική έρευνα και με βάση δεδομένων θεραπείας από 30.000 ασθενείς η οποία μάλιστα παρέχεται από την ηγεμονεύουσα στο συγκεκριμένο πεδίο Tikun Olam Israel, αποτελεί για την επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα μια σημαντική εγγύηση για τα παραγόμενα προϊόντα”.

Δεδομένου ότι και οι 4 ενδείξεις των σκευασμάτων (χρόνιος πόνος, νευρολογικά νοσήματα, παρενέργειες χημειοθεραπειών, AIDS) αφορούν πρωτίστως στο επιστημονικό πεδίο της Θεραπείας του Πόνου και της Παρηγορικής Φροντίδας, η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει και περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την διάθεση των φαρμάκων καθώς αυτά αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικότατα όπλα στην φαρέτρα των Ελλήνων γιατρών. Όπως τόνισε η κα. Κοκολάκη, “η εταιρεία μας ελπίζει πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου σύντομα τα φαρμακευτικά σκευάσματα να συμπεριληφθούν στον πίνακα των συνταγογραφούμενων ώστε να έχουν ίση πρόσβαση σε αυτά όλοι οι ασθενείς που μπορούν να ωφεληθούν”.